Urgo Koortslip Gelverband 3ml Nf

Op voorraad

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

URGO Koortslip is een Filmogel: in alle stadia van de koortslip vormt het product onopvallend en doeltreffend een genezende beschermlaag die het prikken, de jeuk en de branderigheid verlicht; uitbreiding van de koortslip en de vorming van blaasjes en korsten tegengaat, de genezing bevordert en besmetting beperkt.

beschermt lippen met kloven

Gebruik
Gebruiksaanwijzing:

1. Breng op een schone huid en met behulp de wegwerpspatel voldoende product aan om de koortslip te bedekken. U kunt een tintelend of brandend gevoel van voorbijgaande aard ervaren.

2. Laat het product ongeveer 1-2 minuten. De droogtijd hangt af van de hoeveelheid aangebracht product.

3. Er wordt een transparante film gevormd op uw koortsblaasje.

4. De Filmogel® moet bij de eerste symptomen (gekriebel, jeuk, brandend gevoel) worden gebruikt, tot vier keer per dag, om te voorkomen dat het blaasje uitbreekt.

5. Gedurende het vervolg van de behzandeling brengt u het product aan zo vaak als nodig is, afhankelijk van de hechting van de film aan uw huid en uw lip. Dat doet u 2 tot maximaal 4 keer per dag.

6. Zet de behandeling voort tot het letsel volledig genezen is.

7. URGO Koortslip is zo ontworpen dat u het product handig, veilig en hygiënisch kunt aanbrengen.

Samenstelling

Samenstelling:

Cellulosederivaat, anorganisch zuur, carbonzuur, plantaardige olie, alcohol en water.

Contra indicatie
  • Niet aanbrengen op koortsblaasjes door herpes labialis die groter zijn dan 1 cm. Vraag in dit geval een arts om advies.
  • Bij een bacteriële infectie en/of risico op een bacteriële infectie (impetigo)
  • Bij immunosuppressie (als gevolg van een chronische aandoening en/of chemotherapie).
  • Bij een aanval van atopische eczeem.
  • Bij gebrek aan studies bij zwangere of lacterende vrouwen, wordt het gebruik van het product niet aangeraden.
  • Niet gebruiken bij kinderen jonger dan -6 jaar
  • Raadpleeg uw arts of apotheker als u twijfelt of: indien u meer dan zes herpesaanvallen per jaar heeft, en als er na 7 dagen nog geen verbetering zichtbaar is.
Details
CNK3696051
FabrikantenUrgo
MerkenUrgo
Breedte100 mm
Lengte150 mm
Diepte30 mm