Combivir Tabl 60

Op voorschrift
Geneesmiddel
Niet op voorraad

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Gebruik

Volwassenen en adolescenten > 30 kg

  • Aanbevolen dosering: tweemaal daags één tablet

Kinderen van 21 tot 30 kg

  • Aanbevolen dosering: een halve tablet in de ochtend en een hele tablet in de avond

Kinderen van 14 tot 21 kg

  • Aanbevolen dosering: tweemaal daags een halve tablet

Toedieningswijze

  • Met of zonder voedsel
  • Om ervoor te zorgen dat de gehele dosis wordt ingenomen, wordt geadviseerd om de tabletten heel door te slikken zonder ze te breken
  • Voor patiënten die de tabletten niet kunnen doorslikken, kunnen de tabletten worden fijngemaakt en met een kleine hoeveelheid halfvast voedsel of drank vermengd, waarna dit mengel onmiddellijk moet worden ingenomen
Indicatie

Behandeling van retrovirusinfecties : - t.g.v. HIV-infectie bij volwassenen of kinderen met tekens van progressieve of gevorderde immuundeficiëntie, bij voorkeur in combinatie met andere antiretrovirale farmaca... OPGELET: - roeit de infectie niet uit, maar vertraagt enkel de progressie van de ziekte (vooral in tritherapie)!!!

Contra indicatie

Overgevoeligheid voor de werkzame stoffen of voor (één van) de in "Samenstelling" vermelde hulpstoffen.Zidovudine dient niet aan patiënten gegeven te worden met een abnormaal laag aantal neutrofielen (< 0,75 x 109/l) of een abnormaal laag hemoglobinegehalte (< 7,5 g/dl of 4,65 mmol/l). Derhalve is Combivir gecontraïndiceerd bij deze patiënten.

Details
CNK1378280
FabrikantenViiv Healthcare UK Limited
Breedte63 mm
Lengte64 mm
Diepte116 mm
Verpakkingshoeveelheid60
Bijsluiter