Bap Scar Care Gel Ip40 10g Nf

Op voorraad

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

BAPSCARCARE gel SPF40 is een siliconengel verrijkt met vitamine E voor de behandeling en het voorkomen van afwijkende littekens (hypertrofisch en keloïd) en die tegelijkertijd bescherming biedt tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen (SPF 40). BAPSCARCARE gel SPF40 kan overal op de huid worden aangebracht en is met name geschikt voor behandeling van littekens op gezicht, hals, gewrichten en huidplooien.

Littekens zijn gevoelig voor UV-stralen. Een litteken heeft zeker 1 jaar na wondsluiting een verhoogde kans op blijvende verkleuring en huidkanker als gevolg van deze UV-stralen.

Op plekken waar het lastig is om je litteken te bedekken (bijvoorbeeld je hals, gezicht en handen) is het belangrijk de beschadigde huid goed te beschermen.

BAPSCARCARE GEL met UV bescherming (SPF 40) zorgt voor een optimale behandeling én bescherming van je litteken, ook wanneer je de zon niet kan ontlopen.

De siliconengel maakt littekens vlakker, zachter en gladder, verlicht jeuk en irritatie en zal de roodheid van het litteken verminderen.

- Het duurt minimaal 3-6 maanden voordat een litteken genormaliseerd is.

- Gebruik BAPSCARCARE gel SPF40 zolang het litteken verheven is, rood is of klachten geeft.

- Overleg met de behandelaar/arts over de duur van de therapie

Vanwege de toevoeging van UV beschermende ingrediënten is deze gel wit van kleur.

Gebruik
  • Breng ruim van te voren aan
  • Breng regelmatig opnieuw aan (elke 2 uur)
  • Vermijd de intensieve middagzon (tussen 11.00 en 15.00 uur)
Samenstelling

Samenstelling: Polysiloxanes, Caprylic/Capric Triglyceride, Titanium dioxide, Cyclopentasiloxane, Zinc Oxide, Polyhydroxystearic acid, Alumina, Stearic acid, Triethoxycaprylylsilane, Vitamin E.

Indicatie

Littekens

Contra indicatie

Vermijd contact met de ogen en slijmvliezen.

De siliconengel is enkel geschikt voor uitwendig gebruik.

Gebruik de siliconengel enkel op de gesloten huid (na verdwijnen van de korst) en nooit op open wonden.

Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor één van de bestanddelen.

Niet gebruiken wanneer de verpakking beschadigd is bij ontvangst van het product.

Details
CNK4520995
FabrikantenBAP Medical
Merkenbrand-5c6a6689-4f15-4dda-af30-e1eca45f103b